Poverenje kupaca se najteže stiče, a najlakše gubi. Čak do 70% korisnika Interneta odbija da vrši bilo kakvo plaćanje ili deli svoje podatke preko Interneta jer nemaju poverenja u sigurnost takvog saobraćaja. Ono što tu sigurnost garantuje i obezbeđuje poverenje korisnika, jesu SSL sertifikati koji predstavljaju jedan od najznačajnijih faktora koji utiču na rangiranje i favorizovanje vašeg web sajta u okviru Google pretrage.

Kako odabrati SSL sertifikat?


Domain Validated (DV) sertifikati: Najpovoljniji sertifikati, sa pouzdanom zaštitom sajta i njegovih posetilaca. Namenjeni su web sajtovima manjeg obima, kojima je potrebna enkripcija ličnih podataka prilikom registracije korisnika, logovanja i sl. Nude standardnu zaštitu podataka (40 do 256-bit enkripcija), bez dodatnih provera koje su potrebne za druge sertifikate. Jedini uslov da dobijete ovaj sertifikat je da ste evidentirani kao vlasnik domena (u WHOIS bazi) i da to potvrdite odgovorom na email koji vam sertifikaciono telo pošalje na administratorsku email adresu.
Organization Validated (OV) sertifikati: OV SSL sertifikati se preporučuju manjim i srednji preduzećima, kao i korisnicima kojima je validacija kompanije važna, za sajtove sa manjim obimom transakcije e-trgovine, kao i prikupljanje manje osetljivih informacija (npr. ime i prezime, email, telefon). Ove vrste sertifikata potvrđuju identitet firme koja stoji iza sajta i izdaju se tek kada organizacija prođe sve provere, kojima se utvrđuje da li je firma/organizacija registrovana, da li je ona vlasnik domena i da li osoba navedena kao kontakt ima prava da traži sertifikat.


  Extended Validated (EV) sertifikati: Ova vrsta sertifikata neophodna je za sajtove sa transakcijama za plaćanje, online banking, eCommerce. EV su SSL sertifikati najviše klase, aktiviraju zelenu boju adresne trake u Web pretrazivaču (green bar) i prikazuju ime organizacije kao i ime sertifikacionog tela koje je izdalo sertifikat. Predstavljaju jasan indikator posetiocima da su na pravom, a ne na phishing sajtu. Internet korisnici imaju više poverenja za kupovinu ili davanje ličnih podataka na “zelenim” sajtovima, pa se samim tim investicija u EV SSL brzo isplati. EV SSL sertifikati se preporučuju svim preduzećima, a pre svega online prodavnicama i poznatim brendovima, koji su najčešća meta phishing prevara.
  Wildcard – sertifikati vam omogućavaju da jednim SSL sertifikatom zaštitite više poddomena i time uštedite novac i vreme. Upotrebom Wildcard sertifikata dobijate mogućnost da proširite zaštitu na više različitih poddomena jednog top-level domena. Wildcard SSL sertifikati uključuju potvrdu autentičnosti kompletne organizacije.
  Sertifikati sa SAN tehnologijom – Subject Alternative Name (SAN) funkcionalnost predstavlja višestranu, ekonomičnu opciju korišćenja samo jednog sertifikata za pružanje SSL sigurnosnih komunikacija za više različitih domena. SAN tehnologija vam smanjuje administrativne i operativne troškove, kao i olakšanu instalaciju i upravljanje sertifikatima.

  Pošaljite poruku

  Polja označena * su obavezna

  UKOLIKO NISTE ZNALI

  Tehnička podrška

  Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja